Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van den Krommenacker wint Italiaanse modeprijs

Shownieuws

Addy van den Krommenacker heeft een prestigieuze Italiaanse modeprijs gewonnen. "Ik vind het ongelooflijk", vertelt de 57-jarige couturier aan Novum Nieuws.

Addy van den Krommenacker heeft een prestigieuze Italiaanse modeprijs gewonnen. Hij is overweldigd door het nieuws, dat hem vrijdag bereikte. "Ik vind het ongelooflijk", vertelt de trotse couturier aan Novum Nieuws.

De 57-jarige ontwerper werd twee weken geleden na afloop van zijn show tijdens de modeweek van Rome verblijd met het nieuws dat hij genomineerd was voor een prijs in de categorie buitenlandse nieuwkomer van 2007. "Gisteren hoorde ik dat ik het ben geworden", vertelt Van den Krommenacker.

Addy, die in Nederland sinds 2003 zijn eigen Private Label Collection heeft, neemt de prijs in september in ontvangst tijdens een groot internationaal mode-evenement in Taormina op Sicilië. Tijdens het evenement, dat in samenwerking met modellenbureau John Casablancas wordt georganiseerd, worden ook prijzen uitgereikt in categorieën als beste Italiaanse ontwerper en model van het jaar.

"De organisatie wil dat ik vijftien jurken show in dezelfde sfeer die ik heb neergezet in Rome", vertelt Addy. De creaties van de uit Den Bosch afkomstige ontwerper waren een groot succes bij de organisatie van de modeweek in Rome en bij de in groten getale aanwezige modepers.

"De reacties waren overweldigend", vertelt Addy, die BN'ers als Sandra Reemer, Miryanna van Reeden en Antje Monteiro kleedt. Van den Krommenacker vindt het fantastisch dat de buitenlandse pers over zijn collectie schrijft. "Er verschijnen nog iedere dag recensies van mijn show op internet. Een belangrijke Italiaanse site was vol lof."

De site roemt de stoffen die Addy gebruikte voor zijn collectie en zijn oog voor detail. Het eind van de show wordt beschreven, en hoe er vijf minuten werd geapplaudisseerd voor de ontwerper. "Ze schreven dat ik de collectie met mijn hart heb gemaakt. Dat geeft me echt kippenvel."

Als Van den Krommenacker de prijs in Taormina in ontvangst heeft genomen, reist hij af naar de Fashion Week in Milaan, waar zijn collectie getoond wordt. "Ik ben al benaderd door grote inkopers", zegt de ontwerper. "Dat is zo veel waardering krijg vanuit modeland Italië vind ik fantastisch."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen