Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aftrap Amsterdam Fashion Week met Off Schedule

Shownieuws

De Amsterdam Fashion Week is vrijdag afgetrapt met Off Schedule, een rebels mode-evenement dat als platform dient voor een nieuwe generatie ontwerpers.

De Amsterdam Fashion Week is vrijdagavond officieus afgetrapt met Off Schedule, een rebels mode-evenement dat als platform dient voor een nieuwe generatie autonome ontwerpers. In hotel Krasnapolsky in Amsterdam stonden ver voor aanvang honderden mensen in de rij om de collecties van negen jonge ontwerpers te aanschouwen en om na afloop tot diep in de nacht te feesten.

De toegang tot Off Schedule was, zoals gebruikelijk, gratis. Het modeminnende en jonge publiek was veelal gehuld in streetwear. Sjaaltjes, skinny jeans, leggings in alle mogelijke kleuren en grote gympen overheersten, bij vrouwen én mannen.

Elisa Marchesini trapte de catwalkshow af met haar 'Imprint collection, part II', waarin ze in het wit gehulde modellen met zwarte verf liet bespuiten. Volgens de ontwerpster is Off Schedule de perfecte tegenhanger op de volgens haar meer traditionele Fashion Week. "Hier weet je dat er echt iets gaat gebeuren", vertelt ze. "In Parijs vinden dit soort evenementen al twintig jaar plaats, in Nederland begint men er nu pas voor open te staan." Marchesini was ook gevraagd voor de echte Fashion Week, maar had weinig interesse. "Hier kan ik pas echt mijn ding doen."

Ook Merel Boers, die haar collectie 'Engaged' liet zien, ziet Off Schedule als een grotere uitdaging. "Hier creëer je een eigen emotie", vertelt ze. "Omdat de catwalk bijvoorbeeld niet recht loopt maar in een kruis is geplaatst, word je enorm uitgedaagd."

En ook Emily Hermans, die de collectie 'News value' toonde, houdt ervan haar kleding een eigen draai te kunnen geven. " Als ik denk aan de tijd dat ik afstudeerde, had ik het idee dat mensen veel vaker letterlijk kopieerden wat ze op een paspop en in de etalage zagen. Dat is nu wel anders. Nederland wordt steeds meer een modeland."

De Amsterdam Fashion Week duurt tot en met 30 juli. Op verschillende locaties in Amsterdam vinden mode-evenementen plaats. Onder anderen Hans Ubbink, Judith Osborn, Catta Donkersloot, Ilja Visser en Daryl van Wouw tonen hun nieuwe collecties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen