Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laatste Harry Potter-boek in de winkel

Shownieuws

Sinds vandaag ligt het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks in de winkel. Enkele Nederlandse boekenwinkels openden vannacht om 1.01 hun deuren.

(Novum/AP) - Sinds vandaag ligt het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks in de winkel. Verschillende Nederlandse boekenwinkels openden vannacht om 01.01 uur hun deuren om de echte fans 'Harry Potter and the deathly hallows' te verkopen.

Bij Waterstone's in Amsterdam was het een drukte van belang. Volgens een woordvoerder van de Britse boekhandel kwamen meer dan zevenhonderd mensen opdagen voor een exemplaar van het boek over de tovenaarsleerling. "De boekenverkoop is goed verlopen", vertelt ze. "Voor het laatste deel van de Potter-reeks is nog meer belangstelling dan voor het zesde deel."

Ook bij de Alkmaarse boekhandel Zwaan & Terburg liep het storm. "Bij ons stonden zo'n honderd liefhebbers in de rij om één uur", vertelt een woordvoerster. "Toen we vanochtend om negen uur opengingen, stonden er ook alweer vijftig mensen voor de deur."

Wereldwijd sloten Potter-liefhebbers achteraan de rijen voor de boekwinkels om het zevende deel van de Harry Potter-reeks te bemachtigen. Bij Waterstone's in hartje Londen stonden meer dan vijfduizend mensen in de rij om als eersten een exemplaar van het 'Harry Potter and the deathly hallows' te bemachtigen.

In Canberra in Australië moest een 21-jarige Harry Potter-fan zijn verlangen naar het boek bijna met de dood bekopen. Toen de man zijn voucher voor het boek in een meer liet vallen, dacht hij geen seconde na en sprong hij het papiertje achterna. Ambulancepersoneel vond de man rillend en over zijn toeren terug. Hij had de voucher volgens een woordvoerder van de ambulancediensten niet weten op te duiken. Hij kreeg een nieuwe tegoedbon van de boekhandel.

Van de eerste zes Harry Potter-boeken zag schrijfster J.K. Rowling al 325 miljoen exemplaren in 64 talen over de toonbank gaan. Het nieuwe boek is ook weer een groot succes. Alleen al in Amerika heeft het boek een oplage van twaalf miljoen exemplaren. Speculaties over de inhoud van het laatste boek houden de gemoederen bezig, sinds de geestelijk moeder van Harry zich vorig jaar liet ontvallen dat twee personages de dood zullen vinden.

De jongste Nederlandse fans van Harry Potter moeten nog even wachten tot ze van de laatste avonturen van hun held kunnen genieten. De Nederlandse vertaling verschijnt op 17 november met de titel 'Harry Potter en de relieken des doods'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen