Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen van der Boom trots op eerste toptienhit

Shownieuws

Jeroen van der Boom is blij met zijn eerste toptienhit. Met de single 'Jij bent zo' stijgt hij volgende week in de Single Top 100 door naar een zevende plek.

Jeroen van der Boom is blij met de allereerste toptienhit in zijn carrière. Met de single 'Jij bent zo' stijgt hij volgende week in de Single Top 100 door naar een zevende plek. "Ik had het niet verwacht, maar ik ben er echt supertrots op", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Toen we klaar waren met de opnamen had ik wel meteen het gevoel dat dit het beste is wat ik ooit heb gemaakt."

De 35-jarige zanger, die al vijftien jaar aan de weg timmert, is door het succes een gewilde ster in medialand. "Iedereen belt opeens en wil iets van je", vertelt hij lachend. "Tv-programma's die je willen hebben en ook tekstschrijvers bellen opeens zelf en bieden liedjes aan voor het album."

De release van het album 'Ik ben zo' staat gepland voor november. Op 5 november geeft Van der Boom in de Amsterdamse Heineken Musical Hall zijn eerste popconcert. Er worden zo veel kaarten verkocht dat een tweede avond wordt overwogen. "De kaartverkoop gaat sinds deze hit helemaal loos en over drie weken beslissen we of we nog een avond extra gaan doen", vertelt hij trots.

Maar een groot feest om het succes te vieren zit er niet in. Na een ziekbed van drie jaar stierf afgelopen week de schoonmoeder van Jeroen aan de gevolgen van kanker. "De stemming hier in huis is behoorlijk droevig", zegt hij. "Ik was echt weg van die vrouw en dit succes is dan ook heel dubbel. Maar op haar sterfbed heeft ze gezegd: 'Jeroen, nou de toptien in met die single'. Misschien heeft ze me wel geholpen daarboven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen