Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontknoping Harry Potter nadert

Shownieuws

Bijna is het zo ver. Over enkele uren weet de wereld of Harry Potter blijft leven. Vannacht verschijnt het allerlaatste boek over de tovenaarsleerling.

Bijna is het zo ver. Over enkele uren weet de wereld of Harry Potter blijft leven of niet. Om één uur vannacht, middernacht in Groot-Brittannie, verschijnt het allerlaatste boek over de tovenaarsleerling, 'Harry Potter and the deathly hallows'. Verschillende boekwinkels in Nederland organiseren vannacht daarom speciale Harry Potter-feestjes waar het boek te koop zal zijn.

Speculaties over de inhoud van het zevende en laatste boek in de populaire boekenreeks houden de gemoederen bezig, sinds schrijfster J.K Rowling zich vorig jaar liet ontvallen dat twee personages de dood zullen vinden.

De geestelijk moeder van Harry en haar uitgever Bloomsbury hebben angstvallig geprobeerd de afloop geheim te houden. Zo werden boeken in beveiligde trucks verspreid en drukkers werd op het hart gedrukt dat ze ontslagen zouden worden als ze inhoudelijk informatie zouden verklappen. Die geheimhouding is echter niet geheel geslaagd. In de Verenigde Staten kwamen zo'n honderd exemplaren donderdag al bij de afnemers terecht.

In Londen zitten enkele Harry Potter-fans al drie dagen op de stoep voor boekwinkel Waterstone's op Picadilly Circus om als allereersten een exemplaar van het 'Harry Potter and the deathly hallows' te bemachtigen. Schrijfster Rowling beleeft vannacht de lancering samen met vijfhonderd gelukkigen in het Natural History Museum in de Britse hoofdstad, waar ze het boek signeert en fragmenten voorleest.

De jongste Nederlandse fans van Harry Potter moeten nog even wachten tot ze van de laatste avonturen van hun held kunnen genieten. De Nederlandse vertaling van het boek verschijnt op 17 november met de titel 'Harry Potter en de relieken des doods'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen