Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jude Law bezoekt Afghanistan

Shownieuws

Acteur Jude Law en filmmaker Jeremy Gilley zijn in Afghanistan. Ze maken een documentaire over de jaarlijkse Vredesdag van de Verenigde Naties op 21 september.

(Novum/AP) - Acteur Jude Law en filmmaker Jeremy Gilley zijn in Afghanistan. Ze bezoeken het door oorlog getroffen land om aandacht te vragen voor de jaarlijkse Vredesdag van de Verenigde Naties, die op 21 september gehouden wordt. Ze zijn bezig met een documentaire over het initiatief, waarvan Law ambassadeur is.

Law en Gilley zijn al een week in Afghanistan, waar ze onder meer de hoofdstad Kabul hebben bezocht en de oostelijke provincies Laghman en Nangarhar. Hun bezoek werd om veiligheidsredenen geheim gehouden. De acteur interviewde kinderen, leden van de regering en plaatselijke leiders in het land. "De film laat zien hoe Vredesdag de levens van mensen kan redden", vertelt hij.

Op Vredesdag wordt elk jaar opgeroepen tot acties in het kader van de wereldvrede, zoals grootschalige vaccinaties en staakt-het-vuren in oorlogsgebieden. Law denkt dat hun documentaire over het initiatief extra indruk zal maken omdat hij in Afghanistan is opgenomen. "Is het geen fantastische boodschap dat deze film over vrede is gemaakt in een land dat algemeen wordt beschouwd als een land van conflicten?"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen