Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling woedend op Amerikaanse kranten

Shownieuws

J.K. Rowling is woedend op The New York Times en Baltimore Sun, die donderdag al recensies hebben geplaatst van het nieuwe Potter-boek. Dat komt vannacht uit.

Schrijfster J.K. Rowling is woedend op de Amerikaans kranten The New York Times en de Baltimore Sun, die donderdag al recensies hebben geplaatst van het nieuwe en laatste Harry Potter-boek. 'Harry Potter and the deathly hallows' is vanaf zaterdag 00.01 uur verkrijgbaar en had pas daarna mogen worden gerecenseerd in de media.

De geheimhoudingsoperatie rond het boek is niet geheel geslaagd. In de Verenigde Staten zijn waarschijnlijk zo'n honderd exemplaren te vroeg bij de afnemers terechtgekomen. The New York Times zegt woensdag een kopie van het boek te hebben verkregen uit een winkeltje in New York. De Baltimore Sun beweert eveneens op geheel 'legale en normale' wijze de hand gelegd te hebben op een mogelijk te vroeg gedistribueerd exemplaar.

In een reactie aan het persbureau Reuters laat Rowling weten perplex te zijn dat de kranten zo schaamteloos het plezier verpesten voor lezers en fans, vooral kinderen. "Ik ben de kranten, boekverkopers en anderen die ervoor hebben gekozen dit laatste avontuur over Harry voor anderen niet te verpesten, dan ook heel erg dankbaar."

Een woordvoerder van The New York Times verdedigt de keuze van de krant om voor de officiële release van het boek een recensie te plaatsen. "Op het moment dat je ergens aan een boek kan komen, mag je er ook over schrijven." Ook laat de krant weten met zorg met de voorkennis te zijn omgegaan, zodat het einde en de plotlijn niet zijn vergeven. Wel staat in de recensie hoeveel personages er in het boek om het leven komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen