Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Corry Konings zegt Nederland definitief vaarwel

Shownieuws

Corry Konings laat Nederland volgende maand definitief achter zich. Dan verhuist ze voorgoed naar Zuid-Spanje, waar ze elf jaar geleden een appartementje kocht.

Corry Konings laat Nederland volgende maand definitief achter zich. Dan verhuist de zangeres voorgoed naar Zuid-Spanje, waar ze elf jaar geleden een appartement kocht in het plaatsje Benalmádena. Haar huis in Berkel-Enschot, vlakbij Tilburg, staat te koop voor bijna twee miljoen euro. Tot een koper is gevonden, woont de dochter van Konings in de villa.

Maar voordat de 55-jarige zangeres zich voorgoed in het buitenland kan vestigen, moet ze eerst worden geopereerd aan haar galstenen. Konings vertelt vrijdag in De Telegraaf al vijf jaar last te hebben van haar buik. "Ik dacht jaren dat ik iets had aan mijn maag. Als ik vet at, werd ik ziek. Maar pas een paar maanden geleden zijn we erachter gekomen."

Vorige week bracht Konings het album 'Met gevoel' uit, haar eerste cd met nieuwe liedjes in zeven jaar. Onder anderen Guus Meeuwis en Pierre Kartner schreven aan de plaat mee. In totaal nam Corry 29 liedjes op, waarvan ongeveer de helft op het album staat. De andere helft wordt volgend jaar uitgebracht.

Konings, bekend van hits als 'Huilen is voor jou te laat' en 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen', heeft laten weten over twee jaar te stoppen met zingen. Dan zit ze veertig jaar in het vak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen