Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijftien Emmy-nominaties voor The Sopranos

Shownieuws

The Sopranos is genomineerd voor 15 Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. De tv-film 'Bury my heart at wounded knee' kreeg 17 nominaties.

The Sopranos, de maffiaserie die haar fans vorige maand in het ongewisse liet na de laatste aflevering van het laatste seizoen, is vandaag genomineerd voor vijftien Emmy Awards. De televisiefilm 'Bury my heart at wounded knee' is met zeventien nominaties echter de grootste kanshebber bij de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

James Gandolfini, die de legendarische maffiabaas Tony Soprano speelde, maakt kans op een Emmy voor beste acteur in een dramaserie. Hij neemt het op tegen onder anderen Kiefer Sutherland voor zijn rol in 24. Edie Falco, bekend als trouwe echtgenote Carmella Soprano, is genomineerd als beste actrice in een dramaserie. Zij heeft concurrentie van onder anderen Minnie Driver, Patricia Arquette en Sally Field.

Ook dingt The Sopranos mee naar de prijs voor beste dramaserie. In die categorie doen verder Boston Legal, Grey's Anatomy, House en Heroes mee. In de categorie beste komedie zijn de series Ugly Betty, Entourage, 30 Rock, Two and a half Men, en de winnaar van vorig jaar, The Office, genomineerd.

Een zeer spannende categorie is die voor beste acteur in een komedie. Daar gaat het tussen Ricky Gervais (Extras), Steve Carell (The Office), Tony Shalhoub (Monk), Alec Baldwin (30 Rock) en Charlie Sheen ((Two and a half Men).

Ook bij de prijs voor beste acteur in een miniserie of tv-film spant het erom. Daar nemen onder anderen Robert Duvall, Tom Selleck, William H. Macy en Matthew Perry het tegen elkaar op.

Bij de cast van Grey's Anatomy zal de spanning eveneens hoog oplopen tijdens de awardshow. Daar zijn actrices Katherine Heigl, Chandra Wilson en Sandra Oh genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie.

De Emmy Awards worden op 16 september uitgereikt in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen