Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitgever Potter-boek onderneemt juridische stappen

Shownieuws

De Amerikaanse uitgever van het laatste Harry Potter-boek heeft gerechtelijke stappen ondernomen tegen twee bedrijven. Die hebben het boek te vroeg geleverd.

De Amerikaanse uitgever van 'Harry Potter and the deathly hallows' heeft gerechtelijke stappen ondernomen tegen twee bedrijven die het boek eerder hebben geleverd dan afgesproken. Website DeepDiscount en distributeur Levy Entertainment worden ervan beschuldigd tegen alle afspraken in exemplaren te hebben verspreid onder enkele verkooppunten en klanten. De bedrijven zijn aangeklaagd voor contractbreuk, meldt de BBC.

Uitgeverij Scholastic besloot in actie te komen nadat was gebleken dat een klant van DeepDiscount, die het boek had gereserveerd, al een exemplaar had ontvangen, terwijl op de verkoop een embargo rust tot zaterdag 00.00 uur. Ook zou door toedoen van een van de bedrijven een exemplaar van het boek te koop zijn aangeboden op veilingsite eBay.

De uitgever vindt dat andere fans het leesplezier wordt ontnomen door deze 'slordigheden'. Zo publiceerde de krant The Baltimore Sun naar aanleiding van het uitgelekte exemplaar al dat het zevende en laatste deel in de reeks boeken over de tovenaarsleerling de charme en humor mist die de eerdere boeken wel hadden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen