Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey leert wijze les van dood hond

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft een wijze les geleerd van de dood van haar Golden Retriever Gracie. "Deze hond leefde elk moment alsof het haar laatste was", vertelt ze.

Oprah Winfrey heeft een wijze les geleerd van de dood van haar Golden Retriever. "Gracie heeft in de twee jaar dat ze leefde meer geleefd dan de meeste honden doen in twaalf jaar", vertelt de talkshowkoningin in haar eigen tijdschrift O Magazine. "Deze hond leefde elk moment alsof het haar laatste was."

Gracie stikte twee maanden geleden in een plastic bal van een andere oogappel van Winfrey, de 12-jarige Cocker Spaniel Sophie. "Ik rende blootsvoets de tuin in, waar ik de hondenverzorger en een van mijn lijfwachten hartmassage zag geven aan Gracie", herinnert ze zich. Het mocht niet meer baten.

"Ik was helemaal van de kaart en moest onophoudelijk huilen", vertelt de 53-jarige Oprah. De lijfwacht legde Gracie achterin een golfkarretje. "Haar lijfje was nog warm en ze had een lipstickvlek van de kus die ik haar eerder gaf nog in haar vacht."

Tussen het huilen door vroeg Oprah zich af 'hoe zoiets had kunnen gebeuren en wat ervan te leren viel'. "Ik geloof namelijk niet in ongelukken", zegt ze. "Ik weet zeker dat alles wat ons overkomt ons helpt in het leven."

Oprah en haar man Stedman Graham hebben nog vier honden: Cocker Spaniels Sophie en Solomon en Golden Retrievers Luke en Layla.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen