Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Antonie Kamerling presenteert Avro-serie

Shownieuws

Antonie Kamerling presenteert dit najaar het Avro-programma 'Jonge mensen op weg naar het concertpodium'. Daarin volgt hij tien jonge klassieke musici.

Antonie Kamerling presenteert dit najaar het nieuwe Avro-programma 'Jonge mensen op weg naar het concertpodium'. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. In de zevendelige serie volgt Kamerling tien jongeren die deelnemen aan het Prinses Christina Concours. De winnaar van deze wedstrijd voor klassieke musici tussen 12 en 19 jaar mag een optreden verzorgen in de befaamde Carnegie Hall in New York.

De deelnemers zijn jongens en meisjes die verschillende instrumenten bespelen en van wie het niveau uiteenloopt van liefhebber tot conservatoriumstudent. In de serie is te zien hoe zij zich voorbereiden op de nationale finale in Den Haag en hoe ze een masterclass volgen bij dirigent Jaap van Zweden.

De 40-jarige Kamerling is vooral bekend als acteur. Hij speelde in de films 'De kleine blonde dood' en 'All Stars' en de musical 'Turks fruit' Hij kan tevens verdienstelijk zingen en pianospelen.

Het nieuwe programma heeft dezelfde naam als een oude Avro-serie, maar volgens de omroep lijkt het daar in het geheel niet op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen