Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winona Ryder voor het eerst open over diefstal

Shownieuws

Actrice Winona Ryder heeft zich voor het eerst uitgesproken over haar arrestatie na een winkeldiefstal. In Vogue vertelt ze onder meer geen spijt te hebben.

Actrice Winona Ryder heeft zich voor het eerst uitgelaten over haar arrestatie na een winkeldiefstal. De actrice werd in 2001 opgepakt nadat op beelden van bewakingcamera's duidelijk te zien was hoe ze in een kledingzaak in Beverly Hills voor twintigduizend dollar aan kleding in haar tas stopte. Ze deed dat onder invloed van de pillen die ze indertijd slikte, zegt ze nu in een interview met de Amerikaanse editie van Vogue.

Twee maanden voorafgaand aan de diefstal brak Ryder haar arm op twee plaatsen, waarna ze van de dokter zware pijnstillers kreeg voorgeschreven. Die slikte ze te lang door, waardoor ze naar eigen zeggen vaak niet helemaal helder was. De arrestatie was wat dat betreft een zege, zegt Ryder. Het hielp haar van de pillen af te komen.

Winona laat verder weten zich niet echt schuldig te voelen over het incident. "Als ik iemand fysiek iets had aangedaan of een mens pijn had gedaan, was het iets heel anders geweest." Nu zegt de actrice zich vooral te schamen vanwege de aandacht die ze kreeg.

De 35-jarige Winona koos er na het schandaal bewust voor uit de publiciteit te blijven. Ze sprak niet met de pers en zette haar filmcarrière op een laag pitje. Ook verhuisde ze van Los Angeles naar San Francisco, waar ze in de buurt van haar ouders ging wonen.

Ryder is vrijgezel, maar wil graag kinderen. Ze had relaties met Johnny Depp en Matt Damon, maar heeft de man van haar dromen nog steeds niet ontmoet, vertelt ze in Vogue.

Later dit jaar komen er in de VS drie films uit met de actrice, die te zien was in onder meer 'Beetle juice', Dracula' en 'Edward Scissorhands'. Ze verschijnt op het witte doek in 'Sex and death 101', 'The last world' en 'The ten', waarin ook Famke Janssen meespeelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen