Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Werkstraf voor Holland's Next Top Model Kim

Shownieuws

Kim Feenstra is veroordeeld wegens diefstal. Het model, dat dit jaar Holland's Next Top Model won, stal een bankpas en pinde daarmee vijfhonderd euro.

Kim Feenstra is door de politierechter in Groningen veroordeeld wegens diefstal. Het 21-jarige model, dat dit jaar Holland's Next Top Model won, stal begin vorig jaar een bankpas en pinde daarmee vijfhonderd euro, bevestigt de rechtbank.

Het model kreeg dinsdag een werkstraf van tachtig uur opgelegd. Bovendien moet ze vijfhonderd euro aan het slachtoffer terugbetalen.

Kim won de tweede serie van het RTL 5-programma Holland's Next Top Model, dat door topmodel Yfke Sturm wordt gepresenteerd. Ze kreeg een contract bij modellenbureau Max Models en sierde de cover van de Glamour. Bovendien kreeg ze een Mercedes mee naar huis.

Inger Vendelmans, de eigenares van Max Models, zegt dat het bedrijf pas aan het eind van het programma hoorde van het voorval. "Wij hebben Kim leren kennen als een gemotiveerde jonge vrouw, die een moeilijke jeugd heeft gehad", vertelt ze. "Ze is vastbesloten om haar leven een andere wending te geven." Max Models verbindt geen gevolgen aan het voorval. "Wij geven haar een kans en ik hoop dat de rest van Nederland dat ook doet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen