Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey zamelt geld in voor Barack Obama

Shownieuws

Oprah Winfrey houdt een inzamelingsactie voor de Amerikaanse senator Barack Obama. Deze hoopt in 2009 de eerste zwarte president van het land te worden.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey houdt een inzamelingsactie voor de Amerikaanse senator Barack Obama, die hoopt in 2009 de eerste zwarte president van het land te worden. Volgens een woordvoerder van Obama vindt de actie op 8 september plaats in Santa Barbara, op het enorme landgoed van de talkshowkoningin, die volgens het zakenblad Forbes de meest invloedrijke ster ter wereld is.

Obama sprokkelde al meer dan 42 miljoen euro bij elkaar om de strijd om de nominatie van de Democratische Partij te bekostigen, maar kan uiteraard altijd meer geld gebruiken. Winfrey heeft mogelijk behoorlijk wat over om de kansen van haar lievelingskandidaat te vergroten. En met een geschat vermogen van 1,1 miljard euro en haar invloedrijke vriendenkring heeft ze daar alle middelen toe.

Oprah staat erom bekend een groot fan te zijn van Obama. Vorig jaar noemde ze hem in de talkshow van Larry King 'mijn favoriete man' en 'mijn keuze'. De grootste rivaal van Obama voor de Democratische presidentsnominatie is Hillary Clinton, die de eerste vrouwelijke president van de VS kan worden. Zij kan op haar beurt rekenen op de steun van sterren als Liz Taylor en Barbra Streisand.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen