Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'James Blunt klaagt producer aan'

Shownieuws

James Blunt sleept producer Lukas Burton voor de rechter. Hij heeft ruzie met Burton over royalties voor zes nummers van zijn debuutalbum 'Back to Bedlam'.

James Blunt sleept muziekproducer Lukas Burton voor de rechter. De Britse zanger heeft al langere tijd ruzie met Burton over de royalties voor zes nummers van zijn debuutalbum 'Back to Bedlam', zo meldt de Britse krant The Sun.

De royaltybetalingen aan Blunt zouden zijn opgeschort nadat Burton had gemeld dat hij recht meent te hebben op een deel van de opbrengsten. De producer zegt dat hij heeft meegeschreven aan de nummers, wat de 33-jarige Blunt ten stelligste ontkent. De zanger beweert dat alle nummers van eigen hand zijn.

De zanger heeft naar verluidt de rechter gevraagd te bepalen dat hij en zijn platenmaatschappij EMI in het bezit zijn van het auteursrecht op de zes nummers. Het gaat om 'Goodbye my lover', 'No bravery', 'Cry', 'I don't believe', 'I really want you' en 'Don't lose yourself'.

Blunt zou van plan zijn de beweringen van Burton in de rechtszaal onderuit te halen door precies vertellen waar en wanneer hij de betreffende nummers heeft geschreven. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak van Blunt tegen Burton dient.

Van het debuutalbum van James Blunt, dat in 2004 verscheen, werden wereldwijd meer dan elf miljoen exemplaren verkocht. In september verschijnt het tweede album van Blunt, 'All the lost souls'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen