Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter ingezet bij zoektocht naar kleuter

Shownieuws

Boekwinkels is gevraagd om posters van de vermiste Madeleine McCann op te hangen. Er wordt een massale toeloop verwacht als de laatste Harry Potter verschijnt.

(Novum/AP) - De hype rond het laatste boek van Harry Potter wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op de vermissing van Madeleine McCann. Schrijfster J.K. Rowling heeft boekwinkels wereldwijd opgeroepen posters met de afbeelding van het 4-jarige meisje op te hangen. Er wordt een massale toeloop verwacht. 'Harry Potter and the deathly hallows' komt zaterdag uit.

J.K. Rowling, die zich eerder al met de zaak bemoeide, hoopt dat de extra aandacht voor de vermissing van de kleuter iets oplevert. "Ik hoop echt dat de posters die prominent in winkels wereldwijd hangen, helpen om Madeleine te vinden. En dat het de aandacht vestigt op de vele andere kinderen die wereldwijd vermist worden."

Oorspronkelijk hadden de schrijfster en haar uitgever het plan in elk boek een boekenlegger met een foto van Maddy te stoppen. Ze hebben daarvan afgezien 'omdat we onze jonge lezers willen beschermen en hen niet aan bepaalde dingen willen blootstellen zonder toestemming van hun ouders'.

Madeleine McCann verdween op 3 mei toen ze in Portugal op vakantie was met haar ouders, broertje en zusje. De ouders waren in een restaurant bij hun hotelcomplex in de Algarve gaan eten terwijl hun kinderen lagen te slapen. Toen ze wilden kijken hoe het met de kinderen was, bleek Madeleine te zijn verdwenen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen