Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film Michael Moore lekt uit op internet

Shownieuws

'Sicko', de nieuwe documentaire van Michael Moore, is twee weken voor de officiële release uitgelekt op YouTube. Inmiddels is al het materiaal verwijderd.

(Novum/AP) - 'Sicko', de nieuwe documentaire van Michael Moore, is twee weken voor de officiële release uitgelekt op internet. Een 124 minuten durende versie van de film is op videosite YouTube geplaatst door ten minste twee gebruikers, opgeknipt in veertien verschillende filmpjes. Elk van die filmpjes is door vijf- tot zeshonderd mensen bekeken voordat YouTube maandag in staat was ze van de site te verwijderen.

In 'Sicko' richt Moore zijn pijlen op het zorgstelsel in de Verenigde Staten en wil hij laten zien dat zelfs Amerikanen die goed zijn verzekerd vaak niet de zorg krijgen die hen toekomt. Hij reisde af naar Cuba om aan te tonen dat het gezondheidsstelsel zelfs daar beter is geregeld dan in de VS.

Moore is befaamd om zijn kritische documentaires over misstanden in zijn thuisland. Zo maakte hij eerder een film over de wapenwet, 'Bowling for Columbine', en 'Fahrenheit 9/11', over de oorlog in Irak.

De officiële release van 'Sicko' is op 29 juni. In oktober moet de documentaire te zien zijn in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen