Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youp van 't Hek genomineerd voor cabaretprijs

Shownieuws

Youp van 't Hek is met zijn voorstelling 'De schreeuwstorm' genomineerd voor de cabaretprijs de Poelifinario. Hij neemt het onder anderen op tegen Lebbis.

Youp van 't Hek is met zijn voorstelling 'De schreeuwstorm' genomineerd voor de Poelifinario 2006-2007, de prijs voor theatermakers met de beste avondvullende voorstelling van het seizoen. Dat heeft de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) bekendgemaakt. Ook Lebbis dingt met 'Het kwaad' mee naar de cabaretprijs.

Half maart werd al bekend dat Marc-Marie Huijbregts met 'Opdat ik niet vergeet', Kees Torn met 'Dood en verderf', Schudden met 'Zout' en NUHR met 'Natuurlijke selectie' zijn genomineerd voor de Poelifinario.

Voor de stimuleringsprijs voor theatermakers die voor de eerste, tweede of derde keer een opvallend avondvullend programma spelen, de Neerlands Hoop, is het duo Dames Voor Na Vieren genomineerd voor het programma 'Hijgende hakken'. Eerder was al bekend dat Javier Guzman met 'Deliruim' en Ronald Goedemondt met 'Ze bestaan echt' kans maken op de onderscheiding.

De VSCD Cabaretprijzen, die sinds 2003 bestaan, worden op 11 november uitgereikt in de Kleine Komedie in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen