Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland krijgt gay tv-zender

Shownieuws

Nederland krijgt in het najaar een tv-zender die zich specifiek richt op homoseksuelen. Plannen voor OUT.TV zijn in een vergevorderd stadium.

Nederland krijgt in het najaar een tv-zender die zich specifiek richt op homoseksuelen. Plannen daarvoor zijn in een vergevorderd stadium. Het kanaal, dat OUT.TV gaat heten, wordt een zogenaamd premiumkanaal, dat te ontvangen zal zijn via digitale televisie. Belangstellenden kunnen zich op de zender abonneren.

"Op dit moment wordt aan de laatste zaken gewerkt voor de lancering van het tv-kanaal in Nederland", vertelt initiatiefnemer Marc Putman op de website van de zender. "Het programmaschema zal bestaan uit talkshows, eigen nieuws, films, tv-series en andere lifestyleprogramma's."

De Gaykrant is benaderd voor een bijdrage aan de nieuwe zender, zegt hoofdredacteur Henk Krol. "Het is de bedoeling dat wij dagelijks een gesproken versie maken van het nieuws dat wij iedere dag op onze website brengen", legt hij uit.

Aanvankelijk zag Krol een tv-zender die zich specifiek op homoseksuelen richt niet zo zitten. "Ik vond het niet zo nodig", bekent hij. "In Nederland is homoseksualiteit zo geïntegreerd in ons dagelijks leven, dat we echt geen speciale zender nodig hebben."

De 57-jarige hoofdredacteur draaide bij toen hij toen hij erachterkwam dat er tegenwoordig 'wel tienduizend zenders te ontvangen zijn, zoals wijn-tv, golf-tv en vis-tv'. "Als de belastingbetaler er niet voor opdraait, heb ik er niet meer zoveel tegen."

OUT.TV heeft niet de primeur door zich specifiek op homo's te richten. Donderdag werd bekend dat in navolging van onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk, Engeland en Italië ook Duitsland een tv-zender krijgt voor homo's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen