Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homomoeder Willeke Alberti terug op Gay Pride

Shownieuws

Willeke Alberti is terug op de Gay Pride Amsterdam, die sinds dit jaar officieel 'We are Amsterdam Pride' heet. Ze staat zaterdag op het Rembrandtplein.

Homomoeder Willeke Alberti is terug op de Gay Pride Amsterdam, die sinds dit jaar officieel 'We are Amsterdam Pride' heet. Dat maakte de organisator van het evenement, Pro Gay, bekend. Vorig jaar werd de zangeres niet uitgenodigd door de toenmalige organisatie, die wilde breken met 'een oude traditie'.

Willeke staat zaterdag voor de tiende keer op de Gay Pride. Ze treedt dan op tijdens het gratis openluchtconcert op het Rembrandtplein ter ere van de onlangs overleden oud-burgemeester Schelto Patijn, die veel heeft gedaan voor de homo-emancipatie in Amsterdam.

Ook Liesbeth List en Ramses Shaffy treden op tijdens de Gay Pride. Vrijdag geven ze vanaf het Rembrandtplein een optreden met een orkest. Verder draait judoka Dennis van der Geest plaatjes, presenteren dj's Jean en Marcello klassiekers uit club iT en is er een sterrengala met optredens van Dutch Divas, Ben Cramer en José Hoebee. Ook rapper Lange Frans en operazanger Sef Thissen treden op.

De aaneenschakeling van straatfeesten, homodansfeesten en de beroemde botentocht Canal Parade door de Prinsengracht en de Amstel vindt van woensdag tot en met zondag plaats. Er is onder meer een cultureel festival waarbij schrijvers en columnisten voordragen uit eigen werk op het Rembrandtplein, een Hollands Piraten Dance Festival in de Halvemaansteeg en in club Cockring is een feest met als dresscode 'alleen schoenen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen