Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bløf-bassist wil documentaire Jules Deelder maken

Shownieuws

Peter Slager, de bassist van Bløf, wil een documentaire maken over een kunstenaar, bijvoorbeeld Jules Deelder. Hij maakte eerder de Bløf-film 'Umoja live'.

Peter Slager, de bassist van Bløf, zou graag een documentaire maken over Jules Deelder. Slager, die de Bløf-film 'Umoja live' regisseerde, wil een portret maken van een kunstenaar. "Bijvoorbeeld Jules Deelder", zegt hij in het augustusnummer van het filmblad Filmvalley. "Ik denk dat dat soort mensen kanten hebben die nog niemand van ze kent. En daar wil ik naar op zoek."

'Umoja live: een manier om thuis te komen', die vanaf 20 september in de filmtheaters draait, regisseerde Slager samen met Chiem van Houweninge Jr. De documentaire volgt de Zeeuwse muzikanten op hun reizen naar landen als India, Cuba, Kenia en Portugal. Daar namen ze met plaatselijke muzikanten nummers op voor hun album 'Umoja'. Een cameraploeg ging mee om de muzikale ontmoetingen vast te leggen.

De documentaire bevat eveneens opnamen van twee concerten in Rotterdam, waarvoor de internationale artiesten, onder wie de Portugese Christina Branco en de Japanse band Kodo, werden ingevlogen. "Vooral de samenwerking met Kodo was van een niveau dat we nooit konden vermoeden", zegt Slager in Filmvalley. "Dat belichaamde voor ons echt het idee van 'Umoja'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen