Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscarwinnares Marisa Tomei in Nederlandse film

Shownieuws

De Amerikaanse actrice Marisa Tomei speelt in de nieuwe Nederlandse film 'Amsterdam', van Ivo van Hove. De 42-jarige Tomei won een Oscar voor 'My cousin Vinny'.

Oscarwinnares Marisa Tomei in Nederlandse film

De Amerikaanse actrice en Oscarwinnares Marisa Tomei speelt in de nieuwe Nederlandse film 'Amsterdam', van Ivo van Hove. De toneelregisseur, die met de productie debuteert als filmregisseur, zou Tomei hebben benaderd nadat hij een keer met haar had samengewerkt.

De 42-jarige Tomei won in 1993 de Oscar voor beste vrouwelijk bijrol in de komedie 'My cousin Vinny'. Ze was verder te zien in films als 'Only you', 'What women want', 'Alfie' en 'Wild hogs'.

In 'Amsterdam' speelt Tomei de rol van Donna, de vrouwelijke helft van een rijk Amerikaanse echtpaar. Samen met een crimineel Nederlandse gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan met zijn broertje bevindt het koppel zich op een zeker moment ergens in Amsterdam. Via verschillende verhaallijnen krijgen alle personages uiteindelijk met elkaar te maken.

De opnamen van 'Amsterdam' zijn deze week van start gegaan en vinden later dit jaar ook plaats in Marokko. Andere rollen zijn weggelegd voor Mimoun Oaissa, Ilias Adap, Katja Herbers, Willem Nijholt en Hans Kesting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen