Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse filmfans omarmen The Simpsons Movie

Shownieuws

'The Simpsons movie' was dit weekeinde met een omzet van 52 miljoen euro de best bezochte film in de VS. De serie 'The Simpsons' is al sinds 1989 een succes.

Amerikaanse filmfans omarmen The Simpsons Movie

(Novum/AP) - De serie is al sinds 1989 een succes, maar ook 'The Simpsons movie' wist dit weekeinde de harten van de Amerikaanse filmbezoekers te veroveren. Met een opbrengst van ruim 52 miljoen euro debuteert de eerste bioscoopfilm over de lieflijke, maar disfunctionerende gele animatiefamilie The Simpsons, die een parodie is op het stereotype Amerikaanse gezin, bovenaan de box office.

Filmstudio 20th Century Fox laat weten 'extatisch' te zijn om het succes van de film. "Deze resultaten overtreffen onze stoutste verwachtingen." De met de hand getekende productie is dan ook goed voor een vijfde plaats in de lijst van beste openingsweekeinden dit jaar tot nu toe. Dat is een betere score dan films als 'Transformers', 'Ghost rider' en 'Ratatouille'.

De film die vorige week bovenaan de lijst films met de hoogste omzet in de VS stond, 'I now pronounce you Chuck & Larry', zakt met de komst van 'The Simpsons movie' naar een tweede plek, met een omzet van bijna veertien miljoen euro. 'Harry Potter and the order of the phoenix' staat op drie. De vijfde film over de beroemde tovenaarsleerling haalde bijna dertien miljoen euro op.

'The Simpsons movie' draait vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen