Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Lindsay Lohan berispt door rechter

Shownieuws

De vader van Lindsay Lohan is door een rechter berispt, omdat hij zijn verplichting tot het betalen van alimentatie voor zijn twee jongste kinderen niet nakomt.

(Novum/AP) - Michael Lohan, de vader van actrice Lindsay Lohan, is gisteren door een rechter berispt, omdat hij geen alimentatie betaalt voor zijn twee jongste kinderen. "De verplichting tot het betalen van alimentatie is absoluut", stelde de rechter vrijdag op Long Island. "Dat doe je niet wanneer het je uitkomt."

Michael Lohan is gescheiden van de moeder van Lindsay, Dina. Hij kwam in maart vrij na een celstraf van twintig maanden wegens rijden onder invloed. Na zijn vrijlating moest hij weer bijdragen in de kosten van levensonderhoud van dochter Aliana (13) en zoon Dakota (10). Dina heeft echter geen cent gezien van haar ex-man.

Als verweer gaf Michael, dat hij in een afkickkliniek leeft en werkt. Hij ontvangt naar eigen zeggen geen salaris voor het werk dat hij zou verrichten voor Teen Challenge, een kliniek die werkt met een op het geloof gebaseerd afkickprogramma. Hij zou andere prioriteiten hebben dan geld verdienen.

De rechter was onvermurwbaar en verplichtte Michael tot een wekelijkse bijdrage van 366 euro in het onderhoud van zijn jongste twee kinderen.

In de rechtszaal kondigde de 47-jarige Lohan aan dat hij een eigen afkickcentrum wil opzetten, dat in september open moet gaan. Of hij Lindsay ook gaat helpen in zijn kliniek, is onbekend.

Lindsay Lohan, die gebrouilleerd is met haar vader sinds de scheiding van haar ouders, werd dinsdag in LA gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en cocaïnebezit. Twee weken geleden rondde ze een afkickprogramma van 45 dagen af in een ontwenningskliniek in Malibu.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen