Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jos Brink wil geen medelijden

Shownieuws

Jos Brink wil geen medelijden "Ik wil niet dat mensen me treurig gaan nastaren ", vertelt hij. "Als ze een voorstelling willen, moeten ze een kaartje kopen."

Jos Brink wil geen medelijden

Jos Brink wil geen medelijden "Ik wil niet dat mensen me treurig gaan nastaren of me meewarig van top tot teen bekijken", vertelt de tv-persoonlijkheid in De Telegraaf. "Als ze een voorstelling willen, moeten ze een kaartje kopen."

Brink kreeg onlangs te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij heeft darmkanker met uitzaaiingen in zijn longen, lymfe en linkerbeen. De artsen vertelden dat ze hem niet meer kunnen genezen, maar dat ze er wel voor kunnen zorgen dat hij zo min mogelijk pijn heeft.

Zijn levenspartner Frank Sanders en hun aangenomen zoon Paul vergezellen de presentator afwisselend naar het ziekenhuis. "Het is gek dat je hen gaat zitten troosten", vertelt de musicalster. "Ik voel wel dat het mij aangaat, maar zie vooral het verdriet van anderen."

De 65-jarige Brink wordt mogelijk volgende week al geopereerd. "Eerst een darmoperatie om de tumor te verwijderen en daarna een zware chemo tegen de uitzaaiingen", vertelt hij.

Brink vindt dat het nieuws van zijn ziekte 'niet goed uitkomt'. "Ik zou over vijf weken weer verder gaan met 'Purper'",vertelt hij. Brink heeft alle honderdtwintig voorstellingen af moeten zeggen. "Ik heb beloofd dat ik bij de première van 'Purper' ben", vertelt hij. Tegen die tijd zal hij kaal zijn van de chemokuur. "Dan doe ik twee van die Mickey Mouse-oren op", zegt Brink. "Moet je kijken wat een publiciteit die voorstelling krijgt."

Brink is bekend als presentator van programma's als Wedden Dat! en De 64.000 Gulden Vraag. Sinds 1979 is hij ook actief in de musicalwereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen