Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Imca Marina wil theater bouwen op haar boerderij

Shownieuws

Imca Marina wil een theater laten bouwen in de schuur op haar boerderij in Midwolda. De zangeres organiseert regelmatig concerten en lezingen in de schuur.

Imca Marina wil in de toekomst een theater laten bouwen in de schuur op haar boerderij De Vicarie in het Groningse Midwolda. De zangeres organiseert regelmatig concerten en lezingen in de schuur. Dat vergt echter enige organisatie. "We moeten elke keer alle tafels en stoelen aan de kant zetten", legt Imca uit in het blad Gay&Night. "Het zou veel makkelijker zijn een vast podium te hebben met een tribune."

De schuur van de herenboerderij uit 1604 werd zes jaar geleden omgebouwd tot restaurant annex trouwlocatie. De Vicarie is inmiddels een goedlopend bedrijf met twintig personeelsleden. De 66-jarige homomoeder en trouwambtenaar had niet verwacht dat het 'zo'n enorm project' zou worden. "We wilden in de loze uurtjes een pittoresk theeschenkerijtje beginnen", legt ze uit. Ze transformeerde de schuur met tractoren en akkerbouwmaterialen in een restaurant met rustieke tafels en rood fluwelen stoelen.

Na een aantal tegenslagen maakte haar onderneming dit jaar voor het eerst winst. "Ik ben belogen en bedrogen", vertelt ze in het blad. "Mensen breken bij je in en ze liegen hun cv bij elkaar om bij je binnen te komen." Dankzij haar zangcarrière kon zij het hoofd boven water houden. "Zonder mijn optredens had ik het financieel niet gered."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen