Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim Feenstra doet aangifte tegen maker naaktfoto's

Shownieuws

Kim Feenstra heeft bij de politie in Amsterdam aangifte gedaan tegen de maker en verspreiders van de naaktfoto's van haar die zijn uitgelekt op internet.

Kim Feenstra heeft bij de politie in Amsterdam aangifte gedaan tegen de maker en verspreiders van de naaktfoto's van haar die zijn uitgelekt op internet. Omdat het model pas 17 was toen de nietsverhullende foto's werden gemaakt, kan de maker strafrechtelijk worden vervolgd. Feenstra doet aangifte wegens het publiceren van de foto's zonder toestemming, van het aantasten van haar eer en goede naam en wegens het vervaardigen van de foto's.

De recherche is volgens Feenstra's woordvoerder een onderzoek gestart naar de kwestie. In Nederland is het niet toegestaan beeldmateriaal van seksuele activiteiten te tonen van iemand onder de 18 jaar.

De foto's van de nu 21-jarige Kim doken donderdag op via een erotische website, waarna enkele media de plaatjes eveneens op hun site plaatsten. Feenstra kreeg ten tijde van de fotoshoot een contract onder haar neus gedrukt, dat ze vervolgens nooit mee heeft gekregen, zo laat haar woordvoerder weten. Ze maakte daarna bezwaar tegen de verspreiding van de foto's, maar de fotograaf heeft dat bezwaar nu volledig genegeerd.

Het modellenbureau van Feenstra, Max Models, liet eerder vandaag weten dat de opgedoken foto's vooralsnog geen gevolgen hebben voor de carrière van Kim, die eerder dit jaar als winnares uit de bus kwam van Holland's Next Top Model. Ze is voor de Amsterdam Fashion Week, die tot en met maandag duurt, zes keer geboekt.

Volgens haar woordvoerder was Kim donderdag 'kapot' van de zaak, maar heeft ze inmiddels haar vechtersmentaliteit herwonnen. Ook vanuit de modewereld zou het model veel steun krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen