Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber start bedrijf op Curaçao

Shownieuws

Marianne Weber is een bedrijf gestart op Curaçao. De zangeres en haar zus beheren huizen van Nederlanders die op het eiland wonen, maar er tijdelijk niet zijn.

Marianne Weber is een bedrijfje gestart op Curaçao. De zangeres en haar zus Caroline beheren huizen van Nederlanders die op het eiland wonen, maar er voor een bepaalde tijd niet zijn. "Ik ben sinds vandaag directeur van Weber & Weber", vertelt een trotse Marianne aan Novum Nieuws.

"Veel mensen van lokale bedrijven op het eiland zijn vaak niet zo betrouwbaar en komen hun afspraken niet na", stelt de 51-jarige zangeres. "Omdat ik bekend ben, weten de mensen dat hun huis bij ons in goede handen is. En ik kan het mij natuurlijk ook niet veroorloven om rare dingen te doen."

De koningin van het levenslied draagt Curaçao een warm hart toe. Ruim twee jaar geleden kocht Marianne er samen met haar partner Rita een tweede huis. Over vier jaar verruilt het stel Nederland mogelijk definitief voor het tropische eiland. "Ik heb altijd het idee dat het succes een keer over is, en op Curaçao voel ik me heerlijk en ben ik die andere Marianne - niet de zangeres. In Nederland moet ik altijd van alles en daar niet."

Ook de nieuwe single ''n Meisje huilt' van de Utrechtse zangeres is geboren op Curaçao. De muziek was al langer klaar, maar de zangeres en haar producer Emile Hartkamp hebben lang nagedacht over de tekst. "Ik vond de melodie meteen al prachtig en Emile en ik hadden al veel ideeën besproken waar het lied over zou moeten gaan. Opeens kwam het idee dat het lied moest gaan over een heroïnehoertje waar niemand naar omkijkt en die niemand zou missen als ze er niet meer zou zijn."

Weber huilde tranen met tuiten na het inzingen van haar nieuwste smartlap, en niet alleen omdat ze ontroerd was door het verhaal. De studio waar het lied werd ingezongen bleek niet zo comfortabel. "Ik stond in te zingen in een soort van bloedhete kast en kon vanuit de studio Emile slecht zien", vertelt ze. "Door de hitte kon ik ook bijna geen adem halen op sommige momenten, maar we hebben wel gehuild van het lachen om de situatie. Én ik heb het mooiste lied opgenomen uit mijn hele repertoire."

De nieuwe single van Marianne, die twee maanden geleden voor het eerst oma werd van kleinzoon Daylin, verschijnt vandaag. Het lied is de voorloper van de nieuwe cd 'Tranen van geluk'. Dit album is vanaf eind augustus verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen