Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album Prince al verspreid op internet

Shownieuws

Het album van Prince is te downloaden op internet, terwijl de cd pas eind deze maand in de winkels ligt. 'Planet Earth' zat gratis bij een Britse zondagskrant.

Het nieuwe album van Prince is gemakkelijk te downloaden op internet, terwijl de cd pas eind deze maand in de winkels ligt. 'Planet Earth' zat gisteren, bij wijze van stunt, gratis bij een Britse zondagskrant. Ruim drie miljoen albums werden via de krant verspreid in Groot-Brittannië en meerdere lezers hebben het album nu op internet gezet, zo meldt de BBC.

'Planet Earth' is ook te vinden op de veilingsite eBay. Bijna negenhonderd lezers van de Mail on Sunday hebben hun exemplaar te koop gezet. Gemiddeld brengt het album van de kleine popster uit Minneapolis zo'n 4,5 euro op.

Met deze vorm van direct marketing bereikt Prince veel potentiële concertbezoekers. Van de vorige cd van de zanger, '3121', werden in Groot-Brittannië 80 duizend exemplaren verkocht. Nu heeft hij al drie miljoen Britten bereikt.

Volgens Peter Wright van de Mail on Sunday heeft de Amerikaanse artiest voor deze manier van promotie gekozen, 'omdat hij zijn geld voornamelijk verdient met optredens'.

Deze zomer geeft Prince 21 concerten in Londen. Met de uitverkochte concertreeks, die op 1 augustus begint, trapt de Amerikaanse artiest zijn wereldtournee The Earth Tour af. Naar verluidt is de popster van plan om tijdens de tournee zijn cd gratis weg te geven aan de concertgangers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen