Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter ook bovenaan Nederlandse box office

Shownieuws

'Harry Potter and the order of the Phoenix' staat bovenaan de Nederlandse box office. De film bracht in zijn eerste weekeinde ruim 1,9 miljoen euro op.

Ook in Nederland is 'Harry Potter and the order of the Phoenix' de populairste film van het moment. De vijfde film over de tovenaarsleerling bracht in zijn eerste weekeinde ruim 1,9 miljoen euro op. Daarmee belandde de productie op de eerste plaats van de box office, de lijst van films met de hoogste omzet.

In de Verenigde Staten staat Harry Potter ook bovenaan de box office. De film over het vijfde schooljaar van Harry en zijn vrienden behaalde daar afgelopen weekeinde een omzet van ruim 56 miljoen euro.

In totaal bracht 'Harry Potter and the order of the Phoenix' sinds de première woensdag al bijna 2,6 miljoen euro op in Nederland. De film behaalde met ruim 717 duizend euro de hoogste omzet in de geschiedenis op een eerste dag in de Nederlandse bioscopen.

'Transformers' belandde dit weekeinde met 350 duizend euro op de tweede plaats van de Nederlandse box office. 'Shrek the third' bracht net duizend euro minder op en kwam daarmee op de derde plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen