Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naomi Campbell en Claudia Schiffer eren Versace

Shownieuws

Naomi Campbell en Claudia Schiffer hebben zondag Gianni Versace herdacht. De topmodellen waren aanwezig bij een balletvoorstelling ter ere van de modeontwerper.

(Novum/AP) - Naomi Campbell en Claudia Schiffer hebben zondag in Milaan modeontwerper Versace herdacht. De supermodellen waren aanwezig bij de balletvoorstelling in het operahuis La Scala die precies tien jaar na de dood van de couturier werd gehouden. Ook Karl Lagerfeld, Rupert Everett en Jessica Alba behoorden tot de genodigden, die veelal gekleed waren in kleding van Versace.

De Franse choreograaf Maurice Béjart was verantwoordelijk voor het speciale ballet dat hij de naam 'Thank you, Gianni, with love' gaf. Versace ontwierp tussen 1984 en 1997 de kleding voor twaalf choreografieën van Béjart.

Tijdens de voorstelling zondag stonden de kostuums van de dansers dan ook centraal. De muziek waarop werd gedanst liep uiteen van Mahler tot Queen. De voorstelling eindigde met de prima ballerina die de naam van de overleden ontwerper uitschreeuwde terwijl ze zich omdraaide naar een gigantisch portret van hem dat op het podium hing.

Gianni Versace werd in de ochtend van 15 juli 1997 doodgeschoten voor zijn huis in Miami Beach in Florida. De dader, seriemoordenaar Andrew Cunanan, pleegde kort daarop zelfmoord met hetzelfde wapen als waarmee hij de 50-jarige ontwerper vermoordde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen