Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoop-acteurs denken liever niet aan afscheid

Shownieuws

Zondag was de première van de Zoop-film 'Zoop in Zuid-Amerika'. Voor de acteurs bracht dit dubbele gevoelens met zich mee, want het is betekende een afscheid.

Zondag vond in Amsterdam de première plaats van de derde Zoop-film 'Zoop in Zuid-Amerika'. Voor de acteurs van de succesvolle kinderfilms bracht dit feest dubbele gevoelens met zich mee. Na bijna vierhonderd afleveringen op televisie en drie films was dit volgens regisseur Johan Nijenhuis namelijk het laatste Zoop-avontuur.

Nicolette van Dam, die de rol van Bionda Kroonenberg speelt, vindt afscheid nemen helemaal niet leuk. "Maar omdat we elkaar ook buiten het werk zien, voelt het niet als afscheid. Ik denk dat er over een paar jaar van die avondjes komen dat we samen op de bank alle dvd's van Zoop gaan kijken."

Volgens Monique van der Werff (Taffie Arends) is er hier en daar al een traan gelaten."Het is natuurlijk wel een gek idee, want we werken al drie jaar samen en nu is het dan misschien wel echt afgelopen. Maar we blijven elkaar sowieso zien."

Voor Johan Nijenhuis voelt het afscheid wel goed. "We hebben toch in drieënhalf jaar tijd een mooie serie en drie mooie films gemaakt, waar ik erg trots op ben." Volgens de regisseur is de kans erg klein dat er een vierde film komt, omdat alle acteurs het erg druk hebben. "Het is heel moeilijk om deze groep acteurs nog eens met zijn achten voor twee maanden lang bij elkaar in het buitenland te krijgen. Dus we hebben met elkaar gezegd: laten we dit zien als een grote afsluiting."

De acteurs zeggen terug te kijken op een geweldige en leerzame tijd bij Zoop. "We hebben gelachen en gehuild", vertelt Viviënne van den Assem (Elise Pardoel). Dat ze het zullen missen om samen te werken, staat voor de acteurs buiten kijf. Voor Nijenhuis zal het ook even wennen zijn om niet meer met de acht acteurs te werken. "Ik ga ze zeker missen. Ik blijf deze winter in Nederland, terwijl ik de afgelopen winters met deze acht in het vliegtuig ben gestapt om een mooie film te maken."

Nijenhuis is ervan overtuigd dat er geen vierde film zal komen, maar de acteurs sluiten dat niet helemaal uit. "Je weet het maar nooit met Johan", zegt Juliette van Ardenne (Sira Schilt). "Ik denk dat er heel veel mensen naar de film gaan kijken, en dat resulteert toch vaak in het maken van een nieuwe film", weet Jon Karthaus (Moes Brinksma).

De acteurs hebben in ieder geval wel een idee waar die film gemaakt mag worden. "Voor het beeld zou het leuk zijn om naar Antarctica te gaan, of de Noordpool", zegt Monique van der Werff. "Daar kun je een mooie winterfilm maken, heel iets anders." Ook Van Ardenne ziet een film in de kou wel zitten. "Ik zou het wel heel gaaf vinden om iets te doen met ijsbergen." Karthaus twijfelt niet. "Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat we naar Antarctica, Siberië, Australië of China vliegen voor een nieuwe film."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen