Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edison voor oeuvre Randy Crawford en Joe Sample

Shownieuws

Randy Crawford en Joe Sample ontvangen een Edison Lifetime Achievement Award. Ze komen in november naar Nederland om deze oeuvreprijs in ontvangst te nemen.

Zangeres Randy Crawford en pianist Joe Sample ontvangen dit jaar een Edison Lifetime Achievement Award. De Amerikaanse artiesten komen in het najaar speciaal naar Nederland om deze oeuvreprijs in ontvangst te nemen. Ze treden op 6 november op tijdens het gala van de Edison Jazz/World Music Awards in Eindhoven.

De 55-jarige Crawford brak in 1979 door toen ze meezong op de titelsong van het album 'Street life' van The Crusaders, de band waarvan de 68-jarige Joe Sample een van de oprichters was. Crawford scoorde ook haar grootste hit met een nummer van Sample, 'One day I'll fly away'. Vorig jaar namen de muzikanten samen het album 'Feeling good' op.

Vorig jaar kreeg Rita Reys de Edison Lifetime Achievement Award. Ook muzikanten als Wayne Shorter en Toots Thielemans hebben het beeldje op hun nachtkastje staan. De Edison wordt 1960 uitgereikt en is daarmee de oudste muziekprijs van Nederland. Naast de oeuvreprijs worden er awards uitgedeeld in de categorieën pop, klassiek en jazz/wereldmuziek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen