Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf schuldig aan mishandelen Heather Mills

Shownieuws

Een Britse fotograaf die Heather Mills lastigviel in een metrostation, is door de rechter schuldig bevonden aan mishandeling. Mills is in haar nopjes.

(Novum/AP) - Een Britse fotograaf die Heather Mills heeft lastiggevallen, is door de rechter schuldig bevonden aan mishandeling. De 32-jarige Jay Kaycappa benaderde de blondine vorig jaar in een metrostation in Brighton. Daarbij pakte hij haar rechter schouder vast en draaide haar hardhandig om zodat hij een foto kon nemen van haar gezicht.

Het voormalige model, dat verwikkeld is in een veelbesproken echtscheidingsprocedure met ex-Beatle Paul McCartney, was met haar personal trainer en twee vrienden in de Engelse badplaats. Ze was het metrostation tevergeefs ingedoken om te ontsnappen aan paparazzi. Die zouden haar volgens een vriend achtervolgen 'als beesten'.

De 39-jarige Mills is in haar nopjes dat het recht heeft gezegevierd, zo laat haar woordvoerder weten. Ze hoopt dat de veroordeling van Kaycappa de fotografen afschrikt die haar en haar dochter Beatrice nog dagelijks achtervolgen.

Mills was woensdag niet in de rechtbank aanwezig, maar heeft wel getuigd tegen de fotograaf. Kaycappa is op borgtocht vrij, maar moet op 16 augustus opnieuw voor de rechter verschijnen. Dan krijgt hij te horen welke straf hij krijgt opgelegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen