Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wat Heet! van de buis gehaald

Shownieuws

Wat Heet! stop ermee. De zomervariant van De Wereld Draait Door zou niet het succes hebben gebracht waar de Vara op hoopte. Dat meldt de Volkskrant.

Wat Heet! van de buis gehaald

De zomerse variant van De Wereld Draait Door blijkt het succes van haar voorganger niet te kunnen evenaren. Na nog geen twee maanden is het doek gevallen voor het Vara-programma Wat Heet!. Dat meldt De Volkskrant woensdag. Het programma, waarin presentatoren als Claudia de Breij, Tom Egbers en Patrick Lodiers gasten ontvangen, ligt nu stil vanwege de Tour de France, maar ook na deze pauze keert het dus niet meer terug op de buis.

Een woordvoerder van de Vara ontkent tegenover de krant dat de voortijdige stop van de show te maken heeft met de tegenvallende kijkcijfers. Het zou te maken hebben met de wens om 'meer te experimenteren en innoveren, en dat kan het beste in de zomermaanden'. Gemiddeld keken er de afgelopen weken iets meer dan 200 duizend mensen naar Wat Heet!

Volgens de netmanager van Nederland 3, Roek Lips, hebben de kijkcijfers echter zeker bijgedragen aan de beslissing te stoppen. "Wat heet! voldeed niet aan de verwachtingen en doelstellingen", verklaart hij in de krant. "Dat betreft uiteraard de kijkcijfers, maar er zijn meer doelstellingen. De stilzwijgende afspraak tussen de kijker en De Wereld Draait Door was dat er dagelijks ruimte en aandacht zou zijn voor de actualiteit. Dat deed Wat Heet! veel te weinig."

Het is nog niet bekend welk programma Wat Heet! zal vervangen als de Tour de France is afgelopen aan het einde van de maand.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen