Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Claire Danes maakt debuut op Broadway

Shownieuws

Actrice Claire Danes maakt dit jaar haar debuut op Broadway. Ze gaat Eliza Doolittle spelen in de musical 'Pygmalion'. Vanaf 18 oktober staat ze op de planken.

Claire Danes maakt debuut op Broadway

Actrice Claire Danes maakt dit jaar haar debuut op Broadway. Ze gaat Eliza Doolittle spelen in de musical 'Pygmalion', meldt het filmvakblad Variety. Eliza werd in 1964 onsterfelijk gemaakt door Audrey Hepburn, die haar speelde in de verfilming van 'My fair lady'.

'Pygmalion' was in 1914 voor het eerst te zien op Broadway en werd in 1956 bewerkt tot 'My fair lady'. 'Pygmalion' vertelt het verhaal van professor Higgins, die het arme en ongeschoolde Britse meisje Eliza wil omtoveren tot een echte dame.

De 28-jarige Danes staat op 18 oktober voor het eerst op de planken. De voorstelling is daarna nog twee maanden te zien.

Danes werd als tiener bekend met de serie My So Called Life. Later speelde ze met Leonardo DiCaprio in 'Romeo and Juliet' en in films als 'The hours' en 'The family stone'. Later dit jaar is ze naast Robert de Niro en Michelle Pfeiffer te zien in 'Stardust'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen