Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Busta Rhymes wacht vier verschillende rechtszaken

Shownieuws

Busta Rhymes moet zich binnenkort verdedigen in vier verschillende rechtszaken; onder meer wegens rijden onder invloed en twee gevallen van mishandeling.

Busta Rhymes wacht vier verschillende rechtszaken

(Novum/AP) - Busta Rhymes moet zich binnenkort verdedigen in vier verschillende rechtszaken. Dat heeft een rechter in New York dinsdag bepaald. De verschillende aanklachten die tegen de rapper lopen, worden allemaal apart behandeld. Hiermee wordt het verzoek van de openbare aanklager om twee mishandelingszaken samen te voegen, afgewezen.

Rhymes werd in mei opgepakt omdat hij dronken achter het stuur zat. Een paar maanden eerder was hij al gearresteerd toen hij door een rood licht reed, waarop bleek dat zijn rijbewijs verlopen was. De rechtszaken wegens mishandeling zijn aangespannen door een voormalige werknemer en een fan van de rapper. Chauffeur Eddie Hatchett beweert in december in elkaar te zijn geslagen door Rhymes toen hij achterstallig loon kwam innen. De fan zegt in augustus te zijn aangevallen nadat hij de auto van de 35-jarige artiest had bespuugd.

De artiest, die geboren werd als Trevor Smith, sloeg dinsdag voor de tweede keer een schikkingsvoorstel af. De openbare aanklager bood hem een celstraf van een jaar aan, als hij schuld zou bekennen in alle zaken.

De rechter heeft voor 5 september een nieuwe zitting in de rechtszaken belegd. Waarschijnlijk worden tijdens deze bijeenkomst de data voor de verschillende zaken vastgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen