Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockchicks voelen zich niet achtergesteld

Shownieuws

Het leven van vrouwen in de muziekindustrie gaat niet over rozen, luidt het cliché. Macy Gray is het daar niet mee eens. "Het is niet zo'n probleem."

Het leven van vrouwen in de muziekindustrie gaat niet over rozen, luidt het cliché. Macy Gray is het daar niet mee eens. "Door geboren te worden als vrouw heb je het moeilijker, maar in de muziekindustrie is het niet zo'n probleem", zegt de soulzangeres. "Volgens mij zijn de grootste sterren vrouwen. Wij hebben bijvoorbeeld Beyoncé."

Ilse DeLange is het daar roerend mee eens. "Aan het aanbod zal het niet liggen", meldt zij aan Novum Nieuws. "Er zijn op dit moment genoeg vrouwen succesvol." De Noorse popzangeres Maria Mena sluit zich daarbij aan. "Ik ben iemand met een uitgesproken mening, die niet gemakkelijk over zich heen laat lopen", legt de artieste uit, die onlangs een hit scoorde met 'Just hold me'

Vrouwelijke artiesten moeten zich daar volgens de jonge Mena wel voor aanpassen. "Over het algemeen willen vrouwen graag aardig gevonden worden en geen bitch. Maar soms moet je een bitch zijn om te overleven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen