Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinsen poetsen blazoen Diana op

Shownieuws

De prinsen William en Harry willen met hun zomerconcert de kritiek op hun moeder Diana wegnemen. "We willen dat mensen zich alle goede dingen herinneren."

(Novum/AP) - De Britse prinsen William en Harry willen met hun zomerconcert de kritiek op hun moeder Diana wegnemen. "We willen dat mensen zich alle goede dingen herinneren die ze heeft gedaan", zei William in een interview met de BBC, waarvan donderdag enkele gedeelten werden uitgezonden. Het volledige vraaggesprek is 29 juni op tv te zien.

De prinsen willen het blazoen van hun in 1997 verongelukte moeder oppoetsen. "Na tien jaar zijn er weer mensen die slechte dingen over haar zeggen. Na zo'n lange tijd lijkt het of mensen zijn vergeten wat voor fantastische dingen ze heeft gedaan en wat een schitterend persoon ze was", zei William.

Nadat Diana in 1981 met de Britse kroonprins Charles trouwde, haalde ze vooral het nieuws met haar liefdadigheidswerk. Toen zij in 1996 van Charles scheidde, staken roddels de kop op over buitenechtelijke affaires.

Bij het speciale concert, dat op 1 juli plaatsvindt in het Londense stadion Wembley, zijn sterren van de partij als Rod Stewart, Duran Duran en Elton John.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen