Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Hamel wil geen smokingmacho zijn

Shownieuws

Wouter Hamel wil geen kopie zijn van Michael Bublé. "Wat hij doet is een stuk gladder dan mijn muziek", vertelt de jazzmuzikant aan Novum Nieuws.

Wouter Hamel wil geen kopie zijn van Michael Bublé. "Wat hij doet is een stuk gladder dan mijn muziek", vertelt de jazzmuzikant aan Novum Nieuws. "Ik hoop dat ik minder eendimensionaal ben. Niet alleen een macho in een smoking, voor een groot orkest."

De 30-jarige zanger, die deze week driemaal optreedt op North Sea Jazz, neigt dan ook meer naar een kruisbestuiving tussen jazz en pop. "Ik beperk me niet tot de klassieke muziek van Frank Sinatra. Ik denk dat ik op een grappige manier tussen mainstream en alternatief in zit. Bovendien heb ik nooit veel gehad met Sinatra."

Sinds hij in 2005 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won, lijkt Hamel niet te stoppen. Zo kreeg zijn debuutalbum 'Hamel', dat in maart uitkwam, voornamelijk lovende recensies. Volgens de jazzfanaat ligt dat vooral aan zijn toegankelijke muziekstijl. "Naar mij luisteren zowel 14-jarige meisjes als oudere jazzfans", legt hij uit.

Een voordeel in deze multimediale tijd, is dat Hamel de nieuwe media weet te gebruiken om naamsbekendheid te verwerven. Voor de videoclip van zijn nieuwste single 'Don't ask' vroeg hij via YouTube aan verschillende amateurzangers om een versie van het nummer te zingen. De daaruit voortvloeiende filmpjes verwerkte hij in zijn clip. "Bij mijn vorige single 'Breezy' zag ik dat sommige mensen het nummer opnamen", zegt hij. "Toen werd het plan geboren om zelf mensen te benaderen."

Het resultaat werd door de makers van de populaire videosite zo op prijs gesteld dat ze de clip op de Amerikaanse voorpagina hebben gezet. "In Nederland moet je blij zijn met tienduizend kijkers", vertelt Hamel. "Binnen een week hebben nu 120 duizend mensen het filmpje bekeken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen