Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Addy van den Krommenacker houdt modeshow in Rome

Shownieuws

Addy van den Krommenacker heeft in Rome zijn collectie getoond aan een internationaal publiek. "De reacties op de show waren overweldigend", vertelt hij trots.

Addy van den Krommenacker heeft maandag tijdens de modeweek in Rome zijn collectie getoond aan een internationaal publiek. Zijn modellen showden de creaties van de Nederlandse ontwerper op een spiegelcatwalk met een zilveren achterwand. "De reacties op de show waren overweldigend", vertelt de trotse couturier. "Het is een droom die uitkomt."

Tijdens de modeweek, die nog tot vrijdag duurt, tonen ontwerpers van over de hele wereld hun collecties. De 57-jarige ontwerper werd door de organisatie speciaal geselecteerd uit een groot aantal internationale aanmeldingen.

De show overtrof alle verwachtingen van Van den Krommenacker. "De zaal zat bomvol en er was veel internationale pers aanwezig. Naderhand heb ik de pers te woord gestaan en dat was spannend", zegt de ontwerper, die een aardig woordje Italiaans spreekt.

Na afloop van de show kwam de directrice van de Italiaanse Haute Couture Kamer de couturier feliciteren met zijn show. Ze had ook nog een verrassing voor Addy in petto. "Ze vertelde me dat ik ben voorgedragen voor een prijs voor de beste nieuwkomer van 2007", onthult hij. "In september moet ik terugkomen om tien ontwerpen te showen op Sicilië." Dan wordt uitgemaakt of Addy, die in Nederland sinds 2003 zijn eigen Private Label Collection heeft, de beste nieuwkomer van Italië is.

Na de show proost Addy op zijn succes tijdens een cocktailparty, waarvoor vijftig Nederlandse gasten en de Italiaanse pers uitgenodigd zijn. Sandra Reemer, Miryanna van Reeden en Antje Monteiro bevinden zich onder de gasten van hun favoriete ontwerper. Zij waren speciaal meegereisd met hun vaste kledingadviseur.

De collectie van Van den Krommenacker blijft nog een week in Rome en in september wordt de haute couture van de ontwerper geshowd tijdens de Fashion Week in Milaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen