Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Avril Lavigne wuift beschuldiging van plagiaat weg

Shownieuws

Avril Lavigne heeft een reactie gegeven op de beschuldiging van plagiaat door de band The Rubinoos. "Ik heb nog nooit van dat nummer gehoord", zegt ze.

Avril Lavigne wuift beschuldiging van plagiaat weg

Avril Lavigne heeft een reactie gegeven op de beschuldiging van plagiaat door de band The Rubinoos. "Ik heb nog nooit van mijn leven van dat nummer gehoord", zegt ze op haar website. "Hun claim is gebaseerd op vijf woorden uit het nummer."

De 22-jarige Canadese zangeres vindt dat alle songwriters dezelfde teksten en emoties gebruiken. "We spreken als mensen allemaal dezelfde taal", stelt ze. Daarom gebeurt het volgens haar wel eens dat nummers op elkaar lijken. "Simpel gezegd: ik ben valselijk beschuldigd van jatwerk."

Volgens The Rubinoos lijkt de single 'Girlfriend' van de blonde zangeres sprekend op het nummer 'I wanna be your boyfriend', dat in 1979 werd uitgebracht. "We zijn niet zo naïef om dit aan toeval te wijten", stelt de band in een verklaring. "De teksten en het ritme zijn identiek."

Het is niet de eerste keer dat het schrijftalent van Lavigne in twijfel wordt getrokken. Chantal Kreviazuk, een Canadese songwriter, beweert dat zij het nummer 'Contagious' op het nieuwe album van Lavigne enkele jaren geleden aan Avril gaf. Als schrijvers van het nummer worden Lavigne en Evan Taubenfeld genoemd.

De blondine beweert dat het toeval is. "Het nummer heeft alleen dezelfde titel, maar verder zijn het twee totaal verschillende songs", schrijft Lavigne. "Ik denk dat Chantal gewoon bitter is, omdat ik voor mijn derde album niet met haar wilde samenwerken." De zangeres zou juridische stappen overwegen tegen Kreviazuk.

Op 28 augustus dient de zaak van The Rubinoos tegen Avril Lavigne voor een rechter in Oakland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen