Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Elizabeth niet verhoord in zaak-Diana

Shownieuws

De Britse koningin Elizabeth II en prins Philip worden niet gehoord in het gerechtelijk onderzoek naar de dood van prinses Diana. Dat heeft de rechter beslist.

(Novum/AP) - De Britse koningin Elizabeth II wordt niet gehoord in het gerechtelijk onderzoek naar de dood van prinses Diana. Dat heeft de rechter beslist. Ook de man van de koningin, prins Philip, wordt niet opgeroepen als getuige.

Het verzoek om een verhoor van het koninklijk echtpaar was ingediend door Michael Mansfield, de advocaat van Mohammed Al Fayed, wiens zoon Dodi tien jaar geleden naast Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Al Fayed beweert dat Diana ten tijde van het ongeval zwanger was van het kind van Dodi en dat het ongeluk het gevolg was van een door prins Philip beraamde samenzwering.

Advocaat Mansfield wilde de koningin de vraag voorleggen waarom ze de butler en vertrouweling van Diana, Paul Burrell, vlak voor het incident had gewaarschuwd voor 'de kracht van het systeem'.

Prinses Diana (36), Dodi Fayed (42) en hun chauffeur kwamen op 31 augustus 1997 om het leven toen de auto waarin ze zaten tijdens een achtervolging door paparazzi in een tunnel in Parijs tegen een pilaar reed. Vorige week herdachten de zoons van de prinses, prins William en prins Harry, hun moeder met een groot concert in Londen. Daar traden onder meer Elton John, Duran Duran en Josh Stone op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen