Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie beëindigt concert Prince in Minneapolis

Shownieuws

Prince is door de politie van het podium afgehaald tijdens een concert in een club. De club was open na sluitingstijd en moest haar deuren te sluiten.

(Novum/AP) - Prince is zaterdag door de politie van het podium afgehaald tijdens een concert dat hij gaf in Minneapolis. De club waarin hij optrad was open na sluitingstijd en werd gedwongen om de deuren te sluiten.

De Amerikaanse artiest gaf in twaalf uur tijd drie shows in zijn geboortestad. De afsluitende show in Minneapolis gaf hij in de First Avenue Club, die hij wereldberoemd maakte met de film 'Purple Rain'. Hij kwam om 02.45 het podium op, terwijl de club een vergunning heeft om tot 03.00 open te blijven.

Toen hij een uur op het podium stond en vijftien van de geplande 24 nummers had gezongen, greep de politie in. "De politie zegt dat we moeten gaan", riep de 49-jarige zanger vanaf het podium. "Ik beloof dat ik terugkom."

De politie was niet blij met de kleine popster. Meer dan twintig agenten moesten overwerken, omdat de shows uitliepen. "Ik vind het heel arrogant van hem dat hij denkt dat wij hier allemaal voor hem blijven staan", zegt een politieman. "De wet geldt voor iedereen."

Volgende week ligt het nieuwe album 'Planet earth' van Prince in de winkels. Op 1 augustus begint hij in Londen aan zijn wereldtournee The Earth Tour.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen