Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling schrijft boek voor volwassenen

Shownieuws

De Britse kinderboekenschrijfster J.K. Rowling is een boek aan het schrijven voor volwassenen. Haar laatste Harry Potter-boek ligt sinds zaterdag in de winkels.

De Britse kinderboekenschrijfster J.K. Rowling is een boek aan het schrijven voor volwassenen. Dat vertelt ze in een interview met USA Today. Ook werkt ze aan een nieuw kinderboek. Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks, waarmee Rowling wereldberoemd is geworden, ligt sinds zaterdag in de winkels.

De 41-jarige schrijfster vertelt in de krant dat ze op zeker moment hoogstwaarschijnlijk de brui geeft aan het schrijven van één van die twee boeken waaraan ze momenteel werkt. "Het vreemde is dat ik in 1990 precies op dezelfde manier aan Harry Potter ben begonnen. Ik schreef toen ook een jaar lang aan twee dingen tegelijk totdat Harry het op een gegeven moment helemaal overnam. Wat er nu overblijft, wordt mijn nieuwe project."

Hoewel er met 'Harry Potter and the deathly hallows' een einde is gekomen aan de Potter-serie, weet Rowling voor honderd procent zeker dat de beroemde tovenaarsleerling voortleeft. "Over vijftig jaar willen mensen nog steeds over hem lezen. Die boeken verdienen het ook om gelezen te worden. Maar goed, als het niet gebeurt, is het ook goed."

Van de eerste zes Potter-boeken zijn wereldwijd zeker 325 miljoen stuks verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen