Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sultan of Sleaze opgepakt voor chanteren Tom Cruise

Shownieuws

Een man is opgepakt voor het chanteren van Tom Cruise. Hij eiste een miljoen dollar voor het niet publiceren van gestolen trouwfoto's van Cruise en Holmes.

(Novum/AP) - Een man uit de Amerikaanse staat Arizona is dinsdag opgepakt voor het chanteren van acteur Tom Cruise en zijn agentschap. David Hans Schmidt zou meer dan een miljoen dollar (730 duizend euro) hebben geëist voor het niet publiceren van gestolen trouwfoto's van Cruise en zijn vrouw Katie Holmes. De vertegenwoordigers van Cruise namen daarop contact op met de FBI.

Schmidt, die door het leven gaat onder de bijnaam Sultan of Sleaze, was al bekend bij de politie vanwege eerdere pogingen sterren af te persen met foto's en videofilmpjes. Onlangs probeerde hij de dagboeken van Paris Hilton te veilen, net als foto's van de hotelerfgename in steeds sexier poses en andere van haar persoonlijke eigendommen. De woordvoerder van Paris zegt dat de man de spullen op illegale wijze had verkregen.

Cruise en Holmes stapten vorig jaar in Italië in het huwelijksbootje en deden er toen met succes alles aan om paparazzi en andere pottenkijkers uit de buurt te houden. Foto's van de ceremonie zijn nooit vrijgegeven. Hoe de 47-jarige Schmidt aan de trouwfoto's van Cruise en Holmes is gekomen, is niet duidelijk. Ook is niet bekend of hij een advocaat heeft. De rechter stelde donderdag een borgsom vast van honderdduizend dollar voor zijn vrijlating.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen