Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rita Verdonk vindt boerka's onmodieus

Shownieuws

Rita Verdonk maak je niet blij met een heupbroek of een blote buik. Maar wat het VVD-Kamerlid op modegebied absoluut niet kan uitstaan zijn boerka's.

Rita Verdonk maak je niet blij met een heupbroek of een blote buik. Maar wat het VVD-Kamerlid op modegebied absoluut niet kan uitstaan, zijn boerka's. "Tuurlijk heb ik er wel eens eentje over mijn hoofd getrokken", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Dat is niet een gevoel van vrijheid, maar van heel erg opgesloten zitten. Daar houd ik niet zo van."

De nieuwste collectie van Ilja Visser, die Verdonk bekeek tijdens de Amsterdam International Fashion Week, is meer naar de smaak van de politica. "Ik was erg onder de indruk van de stoffen en van een aantal creaties", zegt ze. Maar zelfs een boerka in de pastelkleuren en zachte stoffen die Visser gebruikt, komt er bij Verdonk niet in. 'No way', roept ze strijdbaar.

In haar eigen kledingkast hangt vooral kleding van meer klassieke ontwerpers. Mart Visser, Frans Molenaar en Monique Collignon doen haar hart sneller kloppen. Haar favoriete ontwerper komt echter niet uit de Hollandse polder. "Op dit moment heb ik een favoriete Italiaanse ontwerper, Matiolo. Als ik van hem iets aantrek, past het gelijk."

Als minister voor Integratie zette Verdonk zich in voor een boerkaverbod, omdat ze vindt dat mensen elkaar in de Nederlandse samenleving 'in de ogen moeten kunnen kijken'. Van zo'n verbod is het overigens nog niet gekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen