Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitgevers vechten om levensverhaal Keith Richards

Shownieuws

Amerikaanse uitgevers boden de afgelopen tijd tegen elkaar op voor het levensverhaal Keith Richards. Het voorschot is opgelopen tot 5,3 miljoen euro.

Amerikaanse uitgevers staan te trappelen om het levensverhaal van Rolling Stone Keith Richards uit te brengen. Ze boden de afgelopen weken tegen elkaar op in de strijd om de autobiografie. Volgens de New York Post is het voorschot dat de gitarist kan krijgen voor zijn verhaal inmiddels opgelopen tot 5,3 miljoen euro.

Twee uitgeverijen zijn overgebleven in de strijd om de rechten, HarperCollins en Little Brown. Beide bedrijven zouden bereid zijn hetzelfde bedrag neer te leggen en de uiteindelijke keuze hangt daarom af van de geplande marketingcampagnes en de redacteuren die op het project worden gezet. Het is niet bekend wanneer definitief wordt besloten wie de rechten krijgt.

Volgens de New York Post maakt het de 63-jarige Richards niet zo veel uit hoeveel hij krijgt voor zijn met drugs doordrenkte levensverhaal, dat hij samen met schrijver James Fox wil vastleggen. Zijn enige doel zou zijn geweest om Eric Clapton te verslaan, die ruim 3,5 miljoen euro kreeg voor zijn memoires.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen