Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valentino ontvangt duizend gasten

Shownieuws

Valentino heeft zaterdagavond een gala gehouden in Rome. Met de feestelijke avond vierde de modeontwerper dat hij 45 jaar actief is in zijn vak.

Valentino ontvangt duizend gasten

(Novum/AP) - Valentino heeft zaterdagavond een gala gehouden in Rome. Met de feestelijke avond vierde de modeontwerper dat hij 45 jaar actief is in zijn vak. Meer dan duizend gasten waren aanwezig op het partijtje van de 75-jarige Italiaan.

Collega-ontwerpers als Giorgio Armani, Donatella Versace, Tom Ford en Karl Lagerfeld kwamen naar de Italiaanse hoofdstad. Ook Anna Wintour, de gevreesde hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, en topmodellen Claudia Schiffer en Elle MacPherson dronken een glaasje champagne op het feest.

De ontwerper is geliefd onder de Hollywood-sterren. Zij ontbraken dan ook niet op het gala, dat werd gehouden in het park bij het Galleria Borghese-museum. Uma Thurman, Sarah Jessica Parker, Anne Hathaway en Jennifer Hudson hadden zich in hun mooiste Valentinojurk gehesen om te proosten op de kleine ontwerper. Ook Mick Jagger, Annie Lennox en prinses Caroline van Monaco bevonden zich onder de gasten.

"Ik houd zoveel van jullie allemaal", zei de geëmotioneerde modeontwerper tijdens een speech tegen zijn beroemde vrienden. Valentino lanceerde op het gala zijn nieuwe parfum Rock 'n Rose Couture, dat in het najaar in de winkels ligt.

Valentino brak in 1962 in Florence door als couturier toen zijn eerste show in het Palazzo Pitti als een ware openbaring werd gezien door modekenners. Eind jaren zeventig was zijn kenmerkende V-logo niet meer weg te denken en kreeg hij een eigen parfum. In de jaren tachtig opent hij boetieken in Japen en de Verenigde Staten, waar hij tot op heden succesvol is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen